Teamwork

Voor een succesvolle behandeling en een succesvol eindresultaat is het belangrijk om als een team goed te communiceren en de tijd voor patiënten te nemen. Door een goed plan te maken voorkom je een groot aantal problemen. Zo gaat onze voorkeur bij grote werkstukken zoals volledige gebitsrenovaties uit naar een meerfaseplan, om zo één of meerdere pasfases in te stellen in metaal, zirkonium en/of keramiek. We zijn ook in staat te werken met een enkelfasig behandelplan mits er voldoende informatie is. We werken met verschillende ideeën en filosofieën. Door middel van een wax-up en door eventueel tijdelijke voorzieningen door ons te laten vervaardigen, kan er zeer gecontroleerd gewerkt worden. Daarnaast is het zo dat er, wanneer wij een wax-up maken, door middel van een puttymal mooiere, tijdelijke voorzieningen door de tandarts zelf gemaakt kunnen worden. Er is een goed inzicht in de mogelijkheden voor zowel de tandarts als de patiënten en het laboratorium.

  • Teamwork
  • Teamwork
  • Teamwork resultaat
  • Teamwork
  • Teamwork
  • Teamwork
  • Teamwork
  • Teamwork

Voor een optimaal resultaat adviseren wij de patiënten een bezoekje te brengen aan het lab. Wij maken hier professionele mond- en gezichtsfoto’s en kunnen aan de hand van de tandeigenschappen bepalen in welk merk of materiaal wij het werkstuk kunnen en willen maken. Wij zullen de kleuranalyse dan ook in dat merk uitvoeren. Elk merk heeft typerende eigenschappen. Wij zullen uitgebreid de wensen en mogelijkheden met de patiënt doornemen door middel van modelvoorbeelden en –foto’s. Het is ook bij volledig keramische frontwerkstukken noodzakelijk de preparaties te controleren op kleur. Door middel van fotocommunicatie (per e-mail) van de preparaties kunnen wij bepalen welk materiaal we kunnen gebruiken. Op die manier voorkomen wij donker verkleurde kronen en kunnen we met minder translucente basisstructuren donker verkleurde stompen maskeren. Als de patiënt door de afstand of andere omstandigheden niet langs het lab kan komen hebben wij een handige handleiding gemaakt om stapsgewijs foto’s en informatie te zamelen voor een optimaal eindresultaat. Meer informatie zorgt voor een mooier en beter eindproduct!

Klik hier om naar downloads te gaan
Waarom "high end werk"?

Zoals u wellicht gemerkt hebt, zijn patiënten meer gericht op het esthetische werk en verfraaiing van hun tanden. Esthetisch werk met een goede functie en een uitstekende pasvorm is voor iedere tandarts prettig werken. Daarnaast geeft esthetisch werk een hoop voldoening bij alle partijen en is het een fantastisch visitekaartje van u en uw praktijk en kan het een groot gedeelte van uw reputatie als praktijk bepalen.

Wanneer "high end werk"?

Veel tandartsen en patiënten zijn erg kritisch en willen het beste en mooiste. Met name bij de voortanden zijn patiënten vaak erg kritisch en willen ze meer dan "kronen". Deze patiënten zijn bereid financieel en qua energie meer te investeren in de behandeling. Onder andere door bijvoorbeeld bij ons langs te komen voor een afbaksessie en een kleuranalyse.

Veel patiënten realiseren zich niet dat er keuze is in productiemogelijkheden en kwaliteit van de kronen zoals je dat ook vaak bij andere producten ziet. Door middel van het praktijkvoorbeelden kunnen de patiënten zien wat er zoal mogelijk is. Dit boek staat vol met foto's van, door ons gemaakte voor en na casussen met begeidende teksten. Tevens wat informatie over onze werkwijze.  Het is bij ons gebruikelijk dat tandartsen samen met de patiënten onze website of ons boek met praktijkvoorbeelden* doornemen waardoor patiënten een inzicht krijgen in de mogelijkheden en eventueel een keuze kunnen maken.

* Bestel nu kosteloos boek met praktijkvoorbeelden NATURE'S ESTHETICS.

Nature's esthetics Nature's esthetics