Tijdelijke kronen / noodkronen

Wanneer er gekozen wordt voor kronen om weer een mooie lach te creëren, speelt het tandvlees een grote rol. Tijdelijke kronen, ook wel noodkronen genoemd, zijn gemaakt van kunststof en kunnen een belangrijke rol spelen in het vormen en herstellen van het tandvlees. Het is om die reden dan ook belangrijk dat deze goed gevormd zijn. Tussen het beslijpen van de tanden en de plaatsing van de definitieve kronen kunnen enkele weken zitten. Om het beslepen element in de mond af te dekken en de functie terug te brengen wordt er een tijdelijke kroon geplaatst die de tandarts zelf maakt. Vaak is dit een simpel duplicaat van de oude situatie. Soms is het noodzakelijk om deze langere tijd (soms zelfs langer dan 6 maanden) in de mond te houden om het getraumatiseerde tandvlees tot rust te brengen en te vormen. Om die reden is het belangrijk om mooie en goede tijdelijke kronen door het laboratorium te laten vervaardigen. Het is zelfs mogelijk tijdelijke kronen te maken die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

PROCEDURE;
De tandarts beoordeelt de situatie en prepareert (beslijpt) de tanden indien nodig. Vervolgens maakt de tandarts gebitsafdrukken en stuurt deze naar ons (het tandtechnisch laboratorium) toe. De patiënt komt naar het laboratorium waar wij professionele digitale mondfoto´s en een uitgebreide kleuranalyse maken of de tandarts analyseert zelf de kleur. Aan de hand van deze gegevens maken wij ambachtelijke tijdelijke (nood)kronen.

 

Oude lelijke brug Esthetische tijdelijke noodbrug van kunststof na plaatsing geprepareerde tanden tandvlees Uiteindelijke keramische brug na herstel van tandvlees
Situatie voor de behandeling met slecht gevormd tandvlees. Na verwijdering van oude brug wordt de esthetische tijdelijke noodbrug van kunststof geplaatst. Na enkele maanden is het tandvlees gevormd en de patiënt heeft aan de nieuwe tanden kunnen wennen voor de definitieve brug. Uiteindelijke keramische brug na herstel van tandvlees.

Vertel uw tandarts over ons!

Als u als patiënt interesse heeft in ons werk is het mogelijk u door te verwijzen naar één van de tandartsen waar we mee samen werken.Klik dan hier

U kunt ook de flyer downloaden en/of uw eigen tandarts raadplegen en informeren naar de mogelijkheden om met ons samen te werken en deze resultaten te kunnen behalen.

Download de flyer