Kronen & bruggen

Kronen en bruggen vervangen elementen (tanden) als er een (gedeelte van een) kies of tand verdwenen is door cariës of is afgebroken door een ongeluk. De kronen of bruggen zorgen ervoor dat het gebit er weer fraai uitziet en goed functioneert. Tegenwoordig gebeurt het ook vaak om cosmetische redenen. Een kroon is een speciaal op maat gemaakte kunsttand. Wanneer er meerdere tanden ontbreken wordt er een brug gemaakt. Er worden dan minimaal twee tanden omslepen met minimaal één ontbrekende tand/kies waardoor er een brug gevormd kan worden. De brug kan een oplossing zijn voor het herstel van de kauwfunctie en de esthetiek van het gebit. Ernstige kaakgewricht- en gebitsproblemen worden hierdoor voorkomen.
Materiaal
Er zijn verschillende materialen op de markt waarvan kronen gemaakt worden. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van volkeramiek en daar werken wij dan ook graag mee. Hiermee kan een esthetisch perfect resultaat behaald worden, omdat er geen lelijke donkere randen zichtbaar meer zijn. Bovendien kan door het glazige karakter van volkeramiek de natuurlijke tand beter nagebootst worden.

PROCEDURE;
De tandarts beoordeelt de situatie en stelt samen met ons een behandelplan op. De patiënt komt op een later moment naar het laboratorium waar wij de mogelijkheden door nemen en professionele digitale mondfoto´s en een uitgebreide kleuranalyse maken. Vervolgens worden er gebitsafdrukken gemaakt van de huidige situatie. Wij maken (bij meerdere voortanden) daar enkele weken later van tandheelkundige was een proefopstelling van zodat de patiënt een goede indruk kan krijgen van de nieuwe stand van de tanden. Dit kan in vele gevallen ook overgezet worden in de mond om het resultaat nog beter te kunnen beoordelen. Als de patiënt hiermee akkoord gaat, zal de tandarts de tanden prepareren (beslijpen) en gebruikt hij de mallen van de proefopstelling tevens voor de tijdelijke voorziening (noodkronen). Ook gebruikt hij de mallen zodat er voldoende, maar zeker niet teveel, van de tanden beslepen wordt om het resultaat van de proef opstelling te kunnen behalen. Deze gegevens nemen wij mee bij het vervaardigen van de definitieve ambachtelijke keramische facings zodat de kans op een maximaal esthetisch resultaat verhoogd wordt.

facings wax-up proefopstelling noodkronen echte tanden
Situatie voor de behandeling Proefopstelling van was Noodkronen gemaakt naar de mal van de proefopstelling Resultaat na plaatsing van de kronen en brug

Vertel uw tandarts over ons!

Als u als patiënt interesse heeft in ons werk is het mogelijk u door te verwijzen naar één van de tandartsen waar we mee samen werken.Klik dan hier

U kunt ook de flyer downloaden en/of uw eigen tandarts raadplegen en informeren naar de mogelijkheden om met ons samen te werken en deze resultaten te kunnen behalen.

Download de flyer