Implantaten

Wanneer u een tand of kies mist, hebben de omliggende tanden de neiging om te gaan schuiven en die ruimte op te vullen. De tanden of kiezen die tegenover liggen kunnen, doordat er een tand ontbreekt, gaan uitgroeien en dan kunnen er problemen ofwel “biteproblems” ontstaan. Als de omliggende tanden nog gaaf zijn, is het niet ideaal om gezond weefsel te beslijpen voor een brug en wordt er vaak gekozen voor een implantaat. Er wordt dan in de mond, op de plaats van het onbrekende element, een implantaat in de kaak geplaatst. Op het implantaat komt een opbouw die wij op maat vervaardigen, zodat hier een kroon op geplaatst kan worden. Hierdoor wordt de kauwfunctie van uw gebit hersteld en kan er een esthetisch prachtig resultaat behaald worden.
Materiaal
Implantaatopbouwen kunnen in verschillende materialen vervaardigd worden. De meest gangbare materialen zijn titanium, goud en zirkoniumdioxide. Zirkoniumdioxide wordt veel gebruikt als er een esthetisch mooi resultaat behaald moet worden bij bijvoorbeeld tanden die erg in het zicht zijn. Titanium en goud zijn sterker maar esthetisch minder fraai, dus dat wordt vaker achter in de kiezenstreek toegepast.

PROCEDURE;
De tandarts/implantoloog beoordeelt de situatie en implanteert één of meerdere implantaten in de kaak. Als de implantaten in de kaak vergroeid zijn en het tandvlees hersteld is maakt de tandarts gebitsafdrukken en stuurt die naar ons (het laboratorium) toe. Vervolgens maakt de tandarts samen met ons (het tandtechnisch laboratorium) een technisch behandelplan. De tandarts maakt zelf een kleuranalyse of de patiënt komt naar het laboratorium waar wij professionele digitale mondfoto´s en een uitgebreide kleuranalyse maken. Aan de hand van deze gegevens maken wij een individuele opbouw die in het implantaat verschroefd kan worden. Op deze opbouw komt een kroon.

 

Geïmplanteerde implantaten met een healingcap Geplaatste zirkonium opbouwen Kronen na plaatsing op de zirkonium opbouwen
Geïmplanteerde implantaten met een healingcap Geplaatste zirkonium opbouw Kronen na plaatsing op de zirkonium opbouwen

Vertel uw tandarts over ons!

Als u als patiënt interesse heeft in ons werk is het mogelijk u door te verwijzen naar één van de tandartsen waar we mee samen werken.Klik dan hier

U kunt ook de flyer downloaden en/of uw eigen tandarts raadplegen en informeren naar de mogelijkheden om met ons samen te werken en deze resultaten te kunnen behalen.

Download de flyer