Facings

EDT Natural facing

Een facing, ook wel veneer genoemd, is een dun lensje keramiek dat op of over de tanden wordt geplakt om de tanden esthetisch te corrigeren. Facings/veneers worden vaak toegepast op onder andere tanden die afgebroken zijn, te kort of te lang zijn, scheef staan, een onregelmatig oppervlak hebben of op tanden die verkleurd zijn. Het kan een alternatief zijn voor een beugel. Het voordeel van een facing/veneer is dat er minder tandweefsel beslepen hoeft te worden dan dat bij kronen noodzakelijk is. Soms hoeft er helemaal geen weefsel van de tanden beslepen te worden om een optimaal natuurlijk esthetisch resultaat te behalen. De nieuwste generatie facings kan eenvoudig en pijnloos over uw tanden geplaatst worden. Bij tanden die te veel beschadigd zijn of die voorzien zijn van erg grote vullingen waardoor er te weing eigen tand overblijft, is het niet mogelijk facings/veneers te maken. Deze tanden komen dan in aanmerking voor kronen. Facings/veneers kunnen een zeer lange levensduur hebben, bij een regelmatige controle en een goede gebitsverzorging soms wel 15 jaar of langer. Bij onze handgemaakte EDT Natural facings kan de patiënt al een indruk krijgen van het resultaat doormiddel van een proefopstelling (zie procedure hieronder) en maken we een uitgebreide kleurbepaling en maken we de facings exact in de kleuren, mate van transparantie, snijrand effecten en andere kenmerken van (uw) bestaande natuurlijke tanden waardoor ze zeer mooi en natuurlijk integreren met de buurtanden en de rest van het gebit en niet te onderscheiden zijn van echt. Al onze (producten) facings zijn 100% met de hand gemaakt!! Waarom geen CAD/CAM (computer machinaal) vervaardigde facings?

BEKIJK HIER ENKELE VOORBEELDEN VAN DE EDT NATURAL FACINGS

EDT Whitening facing

Het is sinds kort ook mogelijk de tanden aanzienlijk witter te maken en kleur en stand te corrigeren met de EDT Whitening facings. Dit zijn facings opgebouwd uit één witte transparante kleur. Door de transparantie neemt de facing het natuurlijke karakter van de tand over, wat een mooie witte frisse en  natuurlijke uitstraling geeft. Toch zijn deze facings niet geschikt voor enkele facings tot zes stuks. In een set EDT Whitening facings bieden we (minimaal) acht facings als één product aan. Dit om te voorkomen dat het een opvallende witte tand of een "wit frontje" wordt (dus bij één tot zes witte facings). Met minimaal acht facings zijn we in staat een esthetische make-over te maken en iemands lach en uitstraling volledig te veranderen voor een aantrekkelijkere prijs.

Perfect geschikt dus voor een blijvende "bright smile". Daarnaast zijn de EDT Whitening facings tot vijf keer sterker dan normale opgebakken keramische facings en kunnen ze zelfs dunner dan 0,3 mm gemaakt worden. Hierdoor hoeft er weinig of soms helemaal niets van de tanden geslepen te worden waardoor de facings niet alleen sterker zijn maar ook een betere hechting hebben! (Facings hebben op het tandglazuur een betere hechting dan op de kern van de tand.) In feite krijgen de tanden een nieuwe transparante, witte en zeer sterke glazuurlaag die ongevoelig is voor aanslag. Dat betekent dus in sommige gevallen geen beugel en nooit meer bleken! Doordat de facing uit één kleurmassa bestaat en er in vele gevallen minimaal tot niets beslepen hoeft te worden is een kleuranalyse overbodig. Hierdoor kan de EDT Whitening facings tot wel de helft goedkoper worden dan normale facings! 

BEKIJK HIER ENKELE VOORBEELDEN VAN DE EDT WHITENING FACINGS

Voordelen van de EDT facings;

* minimaal tot soms geen afname van tandweefsel

* facings zijn kleur en slijtvast (composiet vullingen verkleuren en slijten)

* facings zijn niet gevoelig voor aanslag

* er kunnen vormcorrectie uitgevoerd worden

* er kunnen standscorrecties uitgevoerd worden (een alternatief voor een beugel)

* spleetjes kunnen dicht gemaakt worden (een alternatief voor een beugel)

* tanden krijgen een nieuwe (witte) glazuurlaag en worden sterker (tand erosie)

* patiënten krijgen voordat de tanden beslepen worden al een indruk van het eindresultaat

*de facings hebben dezelfde glans en oppervlak structuur als echte tanden

*de facings zijn 100% met de hand gemaakt en daardoor 100% individueel met een maximaal esthetisch resultaat

 

PROCEDURE;
De tandarts beoordeelt de situatie en stelt samen met ons een behandelplan op. De patiënt komt eventueel op een later moment naar het laboratorium waar wij de mogelijkheden door nemen en professionele digitale mondfoto´s en een uitgebreide kleuranalyse maken. Vervolgens worden er gebitsafdrukken gemaakt van de huidige situatie. Wij maken daar enkele weken later van tandheelkundige was een proefopstelling van zodat de patiënt een goede indruk kan krijgen van de nieuwe stand van de tanden. Dit kan in vele gevallen ook overgezet worden in de mond om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden met facings. Als de patiënt hiermee akkoord gaat, zal de tandarts indien nodig, de tanden prepareren (beslijpen) en gebruikt hij/zij de mallen van de proefopstelling tevens voor de tijdelijke voorziening (noodkronen). Ook gebruikt hij/zij de mallen zodat er voldoende, maar zeker niet teveel, van de tanden beslepen wordt om het resultaat van de proef opstelling te kunnen garanderen. Deze gegevens nemen wij mee bij het vervaardigen van de definitieve ambachtelijke keramische facings zodat de kans op een maximaal esthetisch resultaat verhoogd wordt.

tanden met spleten wax-up proefopstelling Prep mal Resultaat na plaatsing van de facings
Situatie voor de behandeling Proefopstelling van was Mal van de proefopstelling wordt gebruikt bij het prepareren van de tanden(beslijpen) Resultaat na plaatsing van de facings

Vertel uw tandarts over ons!

Als u als patiënt interesse heeft in ons werk is het mogelijk u door te verwijzen naar één van de tandartsen waar we mee samen werken.Klik dan hier

U kunt ook de flyer downloaden en/of uw eigen tandarts raadplegen en informeren naar de mogelijkheden om met ons samen te werken en deze resultaten te kunnen behalen.

Download de flyer